Menu

uw huisdier mee op vakantie | voorbereiding

Voorbereiding en reizen

Reisziekte en -stress beperken zich niet tot mensen. Daarom raden wij aan vóór de eerste vakantiedag een testrit te maken en te kijken hoe uw dier op een wat langere rit reageert. Antibraakmiddelen en kalmerende sprays en halsbanden kunnen zeker uitkomst bieden. Spaarzame uitzonderingen daargelaten geldt voor katten evenwel dat ze per saldo gelukkiger zijn als zij thuisblijven (met frequente verzorging door buren of vrienden, uiteraard) of naar het pension mogen.

Gaat uw dier mee de auto in, zorg in de zomer dan voor voldoende verkoeling. Stop vaak genoeg, geef het dier een eigen plaatsje in de schaduw en zorg voor voldoende water.


uw huisdier mee op vakantie | regels

Regels

De belangrijkste eisen binnen de EU met uw dier te reizen zijn:
  • Een Europees Dierenpaspoort (paspoorten uitgegeven voor de invoering van het EU dierenpaspoort in 2014 blijven geldig)
  • Honden, katten en fretten dienen gechipt te zijn
  • Vaccinatie tegen rabies (hondsdolheid), minimaal 21 dagen voor vertrek
Op www.licg.nl vindt u meer uitgebreide informatie over de eisen, heffingen en regels die afzonderlijke landen hebben omtrent het invoeren van dieren. Vergeet u niet om naast het bestemmingsland ook de informatie over doorreislanden te raadplegen.

uw huisdier mee op vakantie | ziektepreventie

Ziektepreventie

Met alleen de gangbare vaccinaties is uw dier niet altijd voldoende beschermd op vakantie. Zorg voor een goede vlooien, teken, muggen en zandvliegen preventie om ziektes als Babesiosis, Ehrlichiosis, Leishmania en Hartworm te voorkomen.


uw huisdier mee op vakantie | pension

Thuisblijven of pension

Als uw hond of kat door familie of vrienden verzorgd gaat worden, spreek dan goed af hoe te handelen bij spoedgevallen.

Houdt er bij pensions rekening mee dat deze in de zomerperiode soms al maanden van te voren volgeboekt zijn. Is uw huisdier snel van slag, dan is het slim om het een dag/nachtje proef te laten draaien.

Pensions zullen naar de vaccinatiestatus van uw dier vragen en verlangen dat het recent ontwormd is en tegen vlooien en teken beschermd is. Vaak zullen ze ook de neus-enting tegen kennelhoest verplicht stellen. Wacht daar niet te lang mee, want inentingen hebben tijd nodig om de weerstand op te bouwen.


uw huisdier mee op vakantie | praktisch

Praktisch

Neem bij twijfel contact met ons op. Wij adviseren u graag en kunnen helpen bij het bepalen of - en zo ja welke - voorzorgsmaatregelen noodzakelijk zijn.