Menu

Röntgendiagnostiek, CT-scanning, laserbehandeling, orthopedie

Expertisen | röntgen

Eersteklas diagnostiek voor sport-, werk-, fok- en gezelschapsdieren.

Onze reputatie op het gebied van röntgenfotografie en -diagnostiek bij dieren reikt tot ver over de landsgrenzen.

Röntgendiagnostiek

Jaarlijks maken wij van meer dan 3000 honden röntgenfoto’s om hun inzetbaarheid als sport-, werk-, of fokhond te beoordelen. Wekelijks worden er tientallen foto’s opgestuurd naar Raad van Beheer, de KMSH, de SV en meerdere andere officiële beoordelaars. Hiernaast zijn twee van onze artsen zijn gecertificeerd voor het PennHip programma. Daarmee kan de erfelijke aanleg voor heupdysplasie (HD) in een potentiële fokhond met grote nauwkeurigheid worden vastgesteld.

Uiteraard gebruiken we röntgen ook voor het (vroegtijdig) vaststellen van ziektes en aandoeningen.


Expertisen | CT-scan

Geavanceerde techniek voor maximale zekerheid

Wanneer een röntgenfoto of ander onderzoek onvoldoende informatie oplevert, biedt een CT-scan vaak uitkomst.

CT-scanning

Een CT-scan is pijnloos en maakt gedetailleerde beelden - eventueel met gebruik van contrastvloeistof - van de vorm en locatie van organen en weefsels in het lichaam van het dier. Zo kunnen aandoeningen zoals tumoren, ontstekingen en vergroeiingen beter en sneller worden opgespoord.

CT-scanning is een apart specialisme in de particuliere dierengeneeskunde.


Veel van onze CT-patiënten zijn dan ook door andere dierenartsen aan ons toevertrouwd. Dat vertrouwen nemen we uiteraard bijzonder serieus.

Wanneer uw dierenarts uw dier naar ons doorverwijst voor een CT-scan, verzoeken wij u vriendelijk een verwijsbrief mee te nemen of per e-mail te (laten) sturen. Tenzij hier andere afspraken over worden gemaakt, wordt uw dier na de scan en diagnose voor eventuele aanvullende onderzoeken en/of verdere behandeling weer naar uw eigen dierenarts of specialist verwezen.


Expertisen | Laser

Minder ongemak. Meer resultaat.

Sinds 2006 voeren wij met een eigen diodelaser in de praktijk twee typen behandelingen uit: high-intensity laserbestralingen en laserchirurgie.
High-intensity laserbestraling is volstrekt pijnloos en gebruiken we - soms met ronduit spectaculaire resultaten - bij de behandeling van onder andere:
  • Lokale huidontstekingen (zogenaamde hotspots)
  • Grote open wonden / slecht helende wonden
  • Artrose / Spondylose
  • Gewrichtsaandoeningen
  • Peesblessures
Laserchirurgie biedt een schat aan nieuwe mogelijkheden bij het verwijderen van onder andere:
  • Epiluden of tandvleeswoekeringen
  • Ooglidtumoren
  • Haartjes die aan de verkeerde kant van de oogleden zitten
  • Tumoren en wratjes

Expertisen | Orthopedie

Onderzoek, therapie en chirurgie

Orthopedie

Ook in de dierengeneeskunde is orthopedie - de behandeling van het skelet en bewegingsstelsel - een apart specialisme. Onze praktijk heeft de kennis, de kunde en jarenlange ervaring die nodig zijn om de meest voorkomende orthopedische aandoeningen te behandelen.

De operatieve behandeling van een gescheurde kruisband (knie) met de Tight Rope methode, correcties van groeistoornissen of herstel van de patella luxatie (verschoven knieschijf) zijn daar enkele voorbeelden van.

Wanneer nodig doen wij een beroep op ons netwerk van orthopedische specialisten en chirurgen voor een second opinion of het uitvoeren van een operatie.